Jij Vraagt, Ik antwoord

Ik kan mijzelf voorstellen dat je nog wat vragen hebt, Hieronder staan de meest gestelde vragen voor je op een rijtje.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met mij op

Meest gestelde vragen

Werkt hypnose bij iedereen?

In principe kan iedereen onder hypnose worden gebracht. Als jij er zelf voor open staat
is de grootste stap al gezet. Iedere vorm van hypnose is zelfhypnose dus dat betekent dat jij ten alle tijden de controle hebt.


Zie ik snel resultaat?

Iedereen reageert anders op hypnose. Voor sommige klanten lijkt het ondergaan van hypnose als het drukken op een lichtknop: zij ervaren grote veranderingen door één enkele sessie. Bij anderen lijkt het meer op het gebruiken van een dimmer: zij ervaren geleidelijke veranderingen. Zij kunnen dan gedeeltelijke veranderingen zien door één sessie en dat wordt meer na verschillende sessies.
Je mag binnen twee sessies resultaat verwachten. Indien dit niet het geval is, ben ik altijd transparant. We kijken dan samen wat de beste vervolgstap is.

Kun je garantie bieden?

Hypnose werkt bij heel veel mensen. Echter kan ik geen 100% garantie bieden voor succes. Bij hypnose is niet enkel de hypnotherapeut belangrijk: het gaat om de samenwerking. De cliënt moet helemaal klaar zijn voor hypnose en voor verandering, om zo de beste resultaten te kunnen verkrijgen. Mocht ik merken dat het niet werkt, dan zal ik dit bij de eerste sessie vermelden, zodat je geen verdere sessies hoeft te ondergaan.

Ben ik me bewust van wat er gebeurt TIJDENS de hypnose?

Ja. Tijdens de sessies ben je je zeer bewust van de ruimte om je heen en van de stem van de therapeut die je hoort. Na de sessie weet je alles nog. Ook ben je in staat om zelf uit hypnose te komen, indien er iets gebeurt dat niet in lijn is met jouw waarden.


Kan het zijn dat ik in hypnose blijf?

Het is een fabel dat je vast raakt in hypnose. Wel gebeurt het soms dat iemand zo aan het genieten is van het zalige gevoel van hypnose dat hij of zij (nog) geen zin heeft om de ogen te openen. Die persoon heeft dan iets meer tijd nodig om wakker te worden. Hier wordt dan de tijd voor genomen, zodat je alsnog uit de hypnose komt. Je wordt hierbij begeleid door mij als therapeut, dus je kunt er van uitgaan dat je hoe dan ook uit hypnose zal komen.


Is er een intakegesprek?

Ja, in de eerste sessie wordt uitgebreid de tijd genomen om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie. Na dit gesprek gaan we aan de slag met hypnotherapie.

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt tussen de 70 en 90 minuten.


Mag er iemand meekomen naar een sessie?


U mag gerust iemand meenemen naar de praktijk. Deze persoon mag de uitleg van de hypnose mee volgen. Zodra we het persoonlijke intakegesprek aangaan en tijdens de hypnosesessie zelf is het echter wel aan te raden dat die persoon even wacht in de wachtruimte voor een optimaal resultaat van de hypnosesessie. Extra mensen in dezelfde ruimte kunnen immers zorgen voor afleiding of voor moeizamere ontspanning.Is hypnotherapie geschikt voor kinderen?

Ja, kinderen zijn zeer ontvankelijk voor hypnose. Voor gepast advies adviseer ik om even persoonlijk contact op te nemen.


Worden de sessies vergoed door de zorgverzekering?

Op dit moment worden de sessies (nog) niet vergoed door de zorgverzekering.


Is er een ethische code?

Het creëren van een veilige omgeving is onze eerste prioriteit. Uw persoonlijke gegevens, of de zaken die besproken worden, blijven strikt geheim tussen jou en de therapeut.


Kan ik hypnotherapie combineren met de behandeling van een psycholoog of een psychiater of een andere reguliere behandelaar?

Overleg met uw psycholoog of psychiater of eventuele andere behandelaars of deze combinatie mogelijk is. Het reguliere traject gaat altijd boven het alternatieve traject.

Hoe wordt de betaling afgehandeld?

Bij aanvang van de 1e sessie kun je het traject contant of via een betaallink voldoen.

Hoe lang van tevoren kan ik mezelf kosteloos afmelden?

Je kunt 48 uur voorafgaand aan een afspraak de afspraak kosteloos verzetten.
In het geval van een groepssessie is het advies om even persoonlijk contact op te nemen, zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja, dit is zeker mogelijk. Je kunt per sessie betalen. Dit gelieve van tevoren aangeven.

Meest gestelde vragen Virtuele maagband

Wat is de virtuele maagband?

De virtuele maagband is een maagband die geplaatst wordt hypnose. Hij wordt geplaatst in jouw onderbewustzijn, waardoor jij gaat ervaren dat er een echte maagband is geplaatst. Het grote voordeel is dat je geen complicaties ervaart zoals in het ziekenhuis. Dit is een geheel veilige ‘operatie’.

Voor wie is de virtuele maagband?

De virtuele maagband is voor iedereen die ouder dan 18 jaar is en méér dan 6 kilo af wil afvallen.

Blijft de virtuele maagband voor altijd zitten?

Ja, de virtuele maagband blijft voor de rest van je leven zitten in jouw onderbewustzijn. Hierdoor creëer jij een levensstijl met maagband om blijvend op gewicht te blijven.

Moet ik op dieet bij dit programma?

Nee. Je gaat niet op dieet. Alles wat je ooit geleerd hebt bij een diëtist mag je gaan vergeten. We gaan een dieet vrij leven creëren, zodat je hier vanaf nu nooit meer mee bezig hoeft te zijn.

Hoeveel val ik per week af?


De gemiddelde cliënt valt 500 gram per week af. Dit is vaak iets minder dan bij een dieet. Dit is positief, omdat we blijvend resultaat willen pakken en geen jojo effect willen creëren.

Ik heb alles al geprobeerd. Waarom zou dit bij mij werken?

Ja dit zal werken bij mij. In je vorige programma’s ben je waarschijnlijk veel bezig geweest met het eten en het afvallen in het algemeen. Tot nu is er niet gekeken naar de oorzaak en de reden waarom jij steeds eet en aankomt.

Meest gestelde vragen groepstraject

Hoe groot is de groep?

We werken in kleine groepen zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht. Je mag dezelfde aandacht en kwaliteit verwachten als in 1 op 1 behandelingen.

Wat is de samenstelling van de groep?

De groep bestaat zowel uit mannen als uit vrouwen.

Is er wel persoonlijke aandacht in de groep?

Ja. De eerste sessie is altijd 1 op 1 in de praktijk. De vervolgsessies zullen plaatsvinden in groepen. Doordat de groepen klein zijn, is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen en aandacht.

Moet ik mijn persoonlijke problemen delen met de groep?


Nee. Dit is jouw persoonlijke reis waarbij je deelt wat je wil delen. Uiteraard zal er een veilige setting gecreëerd worden waarin dat mogelijk is. Vaak zie ik dat mensen het fijn vinden om gelijkgestemde mensen te ontmoeten en zie ik hier nieuwe vriendschappen ontstaan.

Is de kwaliteit net zo goed als bij een 1 op 1 sessie?

Ja. De kwaliteit van een groepssessie is hetzelfde als de kwaliteit bij een 1 op 1 traject. Continu ben ik bezig om de kwaliteit te waarborgen. Indien ik zie dat een 1 op 1 traject beter bij jou past, zal ik dit altijd aankaarten bij je.

Kan ik in hypnose komen?

Iedereen kan in hypnose komen. Eigenlijk ga je elke dag, soms wel meerdere keren, onder hypnose.

Ik ben bang dat het bij mij niet gaat lukken.

Waarom niet, is een betere vraag.
Maar als je echt twijfelt is het goed om even samen hierover te praten. Dit kan via een kennismakingsgesprek van 10 minuten die je direct kunt inplannen onderaan deze pagina.

Ik heb alles al geprobeerd. Waarom zou dit wel werken?

Als je alles al had geprobeerd, dan hadden we elkaar al eerder ontmoet. ;-) Waarom mijn methode wel werkt? Simpel: de aanpak is anders. We gaan op veel dieper niveau de problemen aanpakken. Dus geen symptoombestrijding, maar echt bij de kern.

Ik denk dat mijn gewicht een medische oorzaak heeft, wat nu?

In 9 van de 10 gevallen heeft overgewicht geen medische oorzaak. Ik kan goed inschatten of een virtuele maagband voor jou effectief kan zijn. En zal het alleen aanraden als jij ermee geholpen bent.
Neem contact op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Ik kan niet op een van de sessiedagen. Kan het op een andere dag?

De eerste sessie plan je zelf in de agenda. De volgende sessies worden automatisch ingepland. Die zijn maar 5 ochtenden. De vraag is dan: Hoe belangrijk vind je jezelf?
Je weet het ruim van tevoren. Maak ruimte in je agenda, ruil met een collega, geef jezelf de ruimte om deze levensveranderende ervaring te ondergaan.

Worden de behandelingen vergoed?

Neem hiervoor contact op met ons.

Moet ik alles in één keer betalen?

Nee, het bedrag wordt opgesplitst over de afspraken. De eerste sessie is € 150,-. Dit bedrag reken je af na de sessie.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met mij op

Op maandag en donderdag is de praktijk geopend in
’s Hertogenbosch.
Op dinsdag en vrijdag is de praktijk geopend in Etten-Leur.


Contactinformatie
Locatie Hoeven
Hofstraat 8,
4741 AK Hoeven
info@dieetvrij-leven.nl
0623373833
KvK nummer: 68756410.
Tweede adres
Locatie ’s Hertogenbosch
Eemweg 3
5215 HM ’s Hertogenbosch
info@dieetvrij-leven.nl
0623373833


Contactformulier